DreamEscape

| Virtual Reality bril huren

VR teambuilding J.P. v.d. Bent Stichting

By on 5 april 2019

We kregen de de vraag of we ook teambuilding konden verzorgen met VR. Virtual Reality is een behoorlijk solistische ervaring en dit verzoek was dus best een uitdaging. Allereerst zorgen we altijd dat audiovisueel er een verbinding is met het publiek en degene die de VR beleving ervaart. Op het beeldscherm kan men meekijken en de geluidboxen maakt het compleet. Om er een teambuilding van te maken moesten we wat verder gaan. Na overleg met de klant hebben we twee games geselecteerd die uitermate geschikt waren. De grootste uitdaging lag met name bij het vaardig maken van de spelers met VR controllers en het bewegen en ervaren van VR.. Dat kost tijd.

  • Keep talking and nobody explodes.
  • VR Escape room: Lost Legends, The Pharaoh’s tomb.

We begonnen met ‘Keep talking and nobody explodes’. In groepjes van drie personen waarbij één persoon de VR bril op had en de andere twee een ‘bomb defusal manual’. Men moest dus uitermate goed samenwerken waarbij omschreven moest worden hoe de bomb in VR er uit zag en de andere twee teamleden in de handleiding moesten zoeken voor de oplossing. “Knip het 2e rode draadje eerst door” … etc. (De twee teamleden zagen niet het beeldscherm.) De overige mensen mochten wel meekijken.

Het was wat lastig om met de controllers om te gaan en dat kostte tijd. Het mocht de pret niet drukken. Er was veel spanning, communicatie en miscommunicatie. Leerzaam dus!

Als tweede was er een VR escaperoom waarbij hetzelfde concept werd gehandhaafd. Eén persoon ervaart het spel en de overige teamleden geven ook tips naar wat ze zien op het beeldscherm. Ze kijken als het ware mee waar de speler naar kijkt. Dit spel was wat ontspannender maar er was wel meer strijd tussen de verschillende teams om een goede tijd vast te leggen.

Als afsluiter hadden we nog tijd over om individueel games te laten ervaren zoals ‘Fruit Ninja VR’ en ‘Space Pirate Trainer’.

Vanaf augustus 2019 hebben we ook ‘Beat Saber VR’ als mogelijkheid! Het meest populaire VR game van het jaar. Energiek, makkelijk te leren en voor iedereen een korte en snelle VR ervaring.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *