DreamEscape

| Virtual Reality bril huren

HTC Vive deluxe audio strap beoordeling

By on 27 juli 2017

Begin deze maand ontving DreamEscape de deluxe audio strap voor de HTC Vive voor de marktprijs van 129 euro. Dit is een lang verwachte verbetering van de huidige set.
HTC Vive deluxe audio strap

HTC Vive oordopjesWelke problemen lost het op?
Op dit moment heeft de Vive een kort audio kabeltje met oordopjes. Wij ondervonden het afgelopen jaar dat deze erg vaak uit de oren vielen door hoofdbewegingen. Ook is het niet hygiënisch bij gebruik met anderen.
Het afstellen en strak vastmaken van de vive headset op het hoofd was ook een probleem. Vooral bij gebruik met meerdere personen was het lastig dat deze elastische banden met klittenband elke keer afgesteld dienden te worden. Voor beide problemen waren in de loop van tijd allerlei oplossingen bedacht. Met de deluxe audio strap is er nu een draaiknop op de achterkant waarmee de rigide headset aangespannen kan worden. Ook de headphones zijn goed af te nemen en hygiënischer dan de oordopjes.

Gebruikservaring
Deze maand hebben we de deluxe audio strap voor de eerste keer gebruikt met twaalf gebruikers in een korte tijd. Allereerst hebben wij geen problemen ondervonden met het schuim en zweet. Er was bij de lancering van het product in juni een probleem dat enkele gebruikers hadden gemeld dat het schuim losliet bij zweten. HTC was er van op de hoogte, maar het blijft onduidelijk of ze het probleem getackeld hebben in de tussentijd. Het voorhoofd van gebruikers is altijd wel zweterig, maar daarvoor gebruiken we sinds een jaar de zachtleren vr cover in combinatie met vochtige doekjes.

Ook met bewegelijke games zoals de Brookhaven experiment en Onward bleef de headset goed op het hoofd van de gebruiker zitten. Onze ervaring was dat het afstellen van de headset zonder de deluxe audio strap nog wel eens vergeten werd. De gebruiker werd geïnstrueerd en was niet bewust van eventuele te slappe en te strakke banden. Het elastiek ving het wel op, maar de in-game ervaring werd minder door met name een te losse headset. Met de deluxe audios trap is het maar één draai aan de knop op het achterhoofd en wordt het niet vergeten.
Tot nu toe lijken de onderdelen stevig én flexibel genoeg, maar dat zal de tijd uitwijzen.

De montage
Het is relatief simpel om de deluxe audio strap aan de VR bril te koppelen. Binnen enkele minuten was de headset gemonteerd. Zolang de stappen gevolgd worden die in het boekje staan, kan er weinig fout gaan.

Foto’s unboxing en montage

Positieve punten

 • Hygiënisch
 • De Koptelefoon is makkelijk af te stellen voor een groot hoofd of klein hoofd
 • De gebruiker stelt zelf de headset af tijdens dragen i.p.v. een tweede persoon

  Negatieve punten

 • Het past niet meer goed in de opbergdoos waardoor er een stuk schuim uitgesneden moet worden
 • De bekabeling kan nog iets schuiven en trekken waardoor de flexibele headset soms lichtelijk uit vorm raakt

  Conclusie
  De deluxe audio strap is een must-have voor alle VR gebruikers die de headset delen met anderen. Voor bijvoorbeeld VR arcade bedrijven in Nederland is het een ideale verbetering. Het is gebruiksvriendelijk, hygiënisch en er zijn minder handelingen voor het op/af doen van een headset. Voor thuisgebruikers zal de prijs een doorslag kunnen geven omdat de set thuis meestal wat minder gedeeld wordt met anderen. De Vive gebruikers zijn echter vaak de ‘high-end gamers’ die wat meer geld ervoor willen neerleggen. • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *